nūhou_banner

nūhou

I nā makahiki i hala iho nei,pākeke kaumahaua loaʻa ka kaulana no ko lākou hiki ke hoʻomaikaʻi i ka maikaʻi o ka hiamoe a me ke olakino holoʻokoʻa. Hoʻolālā ʻia e hāʻawi i ke kaomi haʻahaʻa e like me ka manaʻo o ka puliki ʻia a paʻa ʻia paha, hoʻohana pinepine ʻia kēia mau pākeke e kōkua i ka hoʻomaha ʻana i ka hopohopo, ke kaumaha, a me ka insomnia. Akā, he aha ka ʻepekema ma hope o kēia mau pale ʻoluʻolu?

ʻO ka mea huna, ʻo ke kaomi hoʻopā hohonu (DTP) i hāʻawi ʻia e nā pākeke kaumaha. Hoʻopilikia maoli ka paʻi ʻana mai kahi pākeke paona i ka lolo, e hoʻokuʻu ai i nā neurotransmitters e like me serotonin a me dopamine, e hoʻomaikaʻi ai i ke ʻano a hana i kahi hopena hoʻomaha a hoʻomaha. Hiki i kēia kaʻina hana kūlohelohe ke kōkua i ka hoʻohaʻahaʻa ʻana i ke kaumaha a me ka hopohopo, e maʻalahi ai ka hiamoe a hiamoe i ka pō a pau.

Ua aʻo ʻia ka manaʻo o ke kaomi paʻi hohonu a hōʻike ʻia he hopena maikaʻi i nā poʻe maʻi me nā maʻi hoʻoponopono sensory, hopohopo, a me ka insomnia. Hiki ke kōkua i ka hoʻoponopono ʻana i ka ʻōnaehana nerve a hoʻoikaika i nā manaʻo o ka mālie a me ka hoʻomaha. ʻOi aku ka maikaʻi o kēia no ka poʻe e hakakā nei me ka sensory overload a i ʻole paʻakikī i ka hoʻomaha ʻana i ka hopena o ka lā.

Ma waho aʻe o nā pōmaikaʻi noʻonoʻo, hiki i nā pākeke kaumaha ke loaʻa ka hopena kino i ke kino. ʻO ke kaomi o kahi pākeʻe e kōkua i ka haʻahaʻa cortisol (e piʻi pinepine i ka wā o ke kaumaha) a hoʻoikaika i ka hana ʻana o ka melatonin, ka hormone kuleana no ka hoʻoponopono ʻana i ka hiamoe. Hoʻonui kēia i ka maikaʻi o ka hiamoe a loaʻa i kahi hiamoe hoʻomaha.

Ke koho ʻana i kahi pākeʻe kaumaha, he mea nui e koho i kahi i kūpono i ke kaumaha o kou kino. Manaʻo ʻia e koho i kahi pākeʻe ma kahi o 10% o ke kaumaha o kou kino. Mālama kēia iā ʻoe e loaʻa i ke kaomi hoʻopā hohonu maikaʻi loa me ka ʻole o ka paʻa a ʻoluʻolu ʻole paha.

He mea nui nō hoʻi e noʻonoʻo i ke ʻano a me ke kūkulu ʻana o kāu pākeke. E ʻimi i ka lole hanu e ʻoluʻolu i ka ʻili a me ka humuhumu paʻa e hōʻoia i ka puʻunaue like ʻana o nā peʻa paona a i ʻole nā ​​​​palapala i loko o ka pale.

Inā ʻoe e hakakā nei me ka hopohopo, koʻikoʻi, a i ʻole nā ​​pilikia hiamoe, hiki i kahi pākeke paona ke lilo i mea maʻalahi a maikaʻi hoʻi e hiki ke kōkua i ka hoʻomaikaʻi ʻana i kou olakino holoʻokoʻa. Ma ka hoʻohana ʻana i ka mana o ke kaomi hoʻopā hohonu, hāʻawi kēia mau pale i kahi ala kūlohelohe a ʻaʻole invasive e hāpai i ka hoʻomaha, hoʻemi i ke kaumaha a hoʻomaikaʻi i ka maikaʻi o ka hiamoe.

I ka hōʻuluʻulu ʻana, ʻo ka ʻepekema ma hopepākeke kaumahaua paʻa ʻia i nā pōmaikaʻi therapeutic o ke kaomi hoʻopā hohonu. Ma ka hoʻouluʻana i ka hoʻokuʻuʻana o nā neurotransmitters a me ka hoʻoikaikaʻana i keʻano o ka mālie, hāʻawi kēia mau pale i kahi ala holoʻokoʻa e hoʻomaikaʻi ai i keʻano a me ka hiamoe. Inā ʻoe e ʻimi nei i kahi ala maʻamau e hoʻomaha ai i ke kaumaha a me ka hopohopo, e noʻonoʻo e hoʻokomo i kahi pākeke kaumaha i kāu hana maʻamau i kēlā me kēia lā a ʻike i nā hopena hoʻololi iā ʻoe iho.


Ka manawa hoʻouna: Jul-01-2024