nūhou_banner

nūhou

I kēia ao wikiwiki, ʻoi aku ka nui o ka hiamoe maikaʻi ma mua o ka wā. Me nā mea hana kūpono, hiki iā ʻoe ke hoʻololi i kāu ʻike moe, a ʻo kekahi o nā mea hana pono loa āu e hoʻohana ai he uluna hoʻomanaʻo. Hoʻolālā ʻia e hāʻawi i ka hōʻoluʻolu ʻole a me ke kākoʻo, ʻo kēia mau uluna he mea hoʻololi pāʻani no ka poʻe e ʻimi nei e hoʻomaikaʻi i ka maikaʻi o kā lākou hiamoe.

No ke aha e koho ai i ka uluna foam memory?

ʻO nā uluna hoʻomanaʻohana ʻia mai ka ʻūhā viscoelastic e hoʻoheheʻe i ke ʻano o kou poʻo a me kou ʻāʻī. Hāʻawi kēia mea kūʻokoʻa i nā pono like ʻole i hiki ʻole i nā uluna kuʻuna ke hoʻohālikelike. ʻO kekahi o nā hiʻohiʻona hiʻohiʻona o nā uluna foam hoʻomanaʻo ʻo ko lākou hiki ke mālama i kou ʻāʻī a me ka alignment poʻohiwi. Ma ka hāʻawi ʻana i ke kākoʻo kūpono, kōkua lākou i ka mālama ʻana i ke kūlana hiamoe kūpono, he mea nui ia e pale ai i ka ʻeha a me ka ʻeha.

ʻoluʻolu mau

E noʻonoʻo ʻoe e komo i loko o kahi uluna e kākoʻo ana i kou poʻo i ka wā e hoʻopaʻa ana i kou ʻāʻī. Hoʻolālā ʻia nā uluna puʻupuʻu hoʻomanaʻo e puʻunaue like i ke kaumaha, e hōʻemi ana i nā wahi kaomi e hiki ai iā ʻoe ke hoʻohuli a huli i ka pō. ʻO ia ke ʻano hiki iā ʻoe ke hauʻoli i ka hiamoe hoʻomaha a ala aʻe me ka ʻoluʻolu a mākaukau e lawe i ka lā.

Hoʻokuʻu ʻia ka huki ʻana o nā ʻaoʻao bidirectional i ke kaomi cervical spine

ʻO kekahi o nā hiʻohiʻona hou loa o nā uluna foam hoʻomanaʻo ʻo kā lākou mau ala ʻelua. ʻO kēia hoʻolālā e kōkua i ka hoʻohaʻahaʻa ʻana i ke kaomi ʻana i ka spine cervical, ʻo ia ke kumu o ka hōʻoluʻolu no nā mea hiamoe he nui. Me ka hoʻoikaika mālie, hoʻemi kēia mau uluna i ka ʻāʻī a me nā poʻohiwi, e maʻalahi ka hiamoe a moe.

ʻO ke koʻikoʻi o ke ʻano moe kūpono

He mea nui ka mālama ʻana i ke kūlana moe kūpono i ke olakino holoʻokoʻa. Hiki ke alakaʻi i ka nui o nā pilikia, me ka ʻeha mau, ke poʻo, a me ka apnea hiamoe. Hoʻonohonoho pono ʻia nā uluna hoʻomanaʻo no ke kākoʻo ʻana i ka curvature kūlohelohe o ka iwi kuamoʻo, e hōʻoia ana i ka alignment kūpono o kou poʻo, ʻāʻī, a me nā poʻohiwi. ʻAʻole kēia e hoʻomaikaʻi wale i ka hōʻoluʻolu akā hoʻoikaika pū kekahi i ka hanu maikaʻi a me ke kahe ʻana i ka wā hiamoe.

E koho i ka uluna hoʻomanaʻo pono

Ke koho ʻana i kahiuluna ʻōhua hoʻomanaʻo, e noonoo i kou kulana moe. Hiki i nā poʻe moe ʻaoʻao ke pōmaikaʻi mai kahi uluna mānoanoa e hāʻawi i ke kākoʻo ʻāʻī nui, ʻoiai makemake paha ka poʻe hiamoe hope i kahi uluna kiʻekiʻe ke kiʻekiʻe e hoʻopaʻa i ko lākou poʻo me ko lākou iwi kuamoʻo. Ma ka ʻaoʻao ʻē aʻe, pono paha i ka poʻe hiamoe ʻōpū i kahi uluna ʻoi aku ka lahilahi e pale ai i ka ʻāʻī o ka ʻāʻī.

Eia kekahi, e ʻimi i nā uluna me nā uhi hiki ke hoʻoneʻe ʻia i hiki ke holoi ʻia me ka mīkini. He mea maʻalahi kēia hiʻohiʻona e mālama i kou uluna maʻemaʻe a hou, e hōʻoiaʻiʻo ana i kahi moe maikaʻi.

i ka hopena

ʻO ka hoʻokomo kālā ʻana i kahi uluna hoʻomanaʻo hoʻomanaʻo ʻo ia kahi ʻanuʻu e loaʻa ai ka hiamoe ʻoluʻolu āu e pono ai. Hoʻolālā ʻia e hoʻomaikaʻi i kāu ʻike hiamoe holoʻokoʻa, mālama kēia mau uluna i kou ʻāʻī a me kou poʻohiwi, mālama i ke kūlana hiamoe kūpono, a hāʻawi i nā ala ʻelua e hoʻomaha ai i ke kaomi ʻana i kou kuamoʻo cervical.

Mai hoʻohaʻahaʻa i ka mana o kahi uluna maikaʻi; hiki iā ia ke hoʻololi nui i kou manaʻo i kēlā me kēia lā. No laila inā mākaukau ʻoe e hoʻololi i kāu hiamoe, e noʻonoʻo e hoʻololi i kahi uluna hoʻomanaʻo. Mahalo kou ʻāʻī, poʻohiwi, a me kou olakino holoʻokoʻa!


Ka manawa hoʻouna: Oct-14-2024